Vita cu ciuperci si vin

Printeaza

Vita cu ciuperci si vin din: carne de vita, morcovi, ciuperci, faina, ulei, bacon, usturoi, sare, cimbru, vin.

Ingrediente:Vita cu ciuperci si vin

  • un kg carne vită
  • 2 morcovi
  • 250 g ciuperci mici
  • 2 cepe
  • 3 linguri făină
  • 1,5 l vin rosu
  • 2 linguri ulei
  • 100 g cubuleţe bacon
  • un căţel usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • foaie de dafin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea se taie cuburi, se rumeneşte în ulei şi apoi i se adaugă cubuleţele de bacon. După un minut, se adaugă ceapa şi morcovii, tăiate mărunt şi se lasă 2 minute.

Se presară făina, lingură cu lingură, amestecând după fiecare, se toarnă vinul, se potriveşte de sare şi piper, se adaugă cimbrul, rozmarinul, foaia de dafin şi usturoiul.

Se lasă la fiert 2,5 ore, cu capac, şi după o oră de fiert se adaugă ciupercile feliate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.