Vinul Barolo

Printeaza

Vinul Barolo, fabricat în regiunea Piemont din nord-vestul Italiei, este deseori considerat regele vinurilor italiene.

Acest titlu se bazează doar parţial pe reputaţia sa de vin de calitate, unul dintre motive fiind faptul că Barolo este un vin indiscutabil masculin – pentru a folosi o terminologie învechită de descriere a vinurilor.

Se produce exclusiv dintr-o varietate locală de struguri negri, Nebbiolo, din care se obţine un vin corpolent şi tare, cu mult tanin. Conţinutul de tanin al vinurilor roşii scade, în mod normal, în primii ani de la îmbuteliere, însă Barolo îşi conservă caracterul robust până la o vârstă medie.

Răsplata celor care aşteaptă răbdători este un vin puternic şi concentrat, cu o aromă şi un gust complex, care aminteşte de ciocolata amăruie, de tutun şi smoala topită, peste care se suprapune o notă florală delicată şi neaşteptată, ce sugerează petalele trandafirilor.

Barolo este exportat în cantităţi însemnate, demne de un vin care intră în categoria vinurilor de cea mai bună calitate, DOCG (denominazione de origine controdata e garantita).

Producători notabili ai acestui vin sunt Mascarello, Voerzio, Ceretto şi Conterno.

 

Vinul Barolo

Vinul Barolo

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.