Vinete umplute cu legume si usturoi
PrinteazaVinete umplute cu legume si usturoi din: vinete, dovlecel, ţelină, ceapă, morcov, ardei gras, usutroi, rosii, vin alb sec, ardei iute, ulei de masline, foi de salată, rosii, sare.
- 4 vinete
- 1 dovlecel
- 1 ţelină
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 3 căţei de usturoi
- 3 roşii
- 200 ml vin alb sec
- ardei iute
- ulei de măsline
- câteva foi de salată
- roşie
- sare
Mod de preparare:
Cureţi legumele. Tai ceapa solzişori, ardeiul în cubuleţe, iar rădăcinoasele le dai prin răzătoarea mare. Căleşti ceapa în 5 linguri ulei, apoi adaugi ardeiul, ţelina şi dovlecelul, iar când s-au înmuiat, pui 2 roşii tăiate cubuleţe, usturoiul şi sare.
Cureţi vinetele de coajă, le crestezi pe lungime şi le umpli cu legume călite.
Aşezi apoi vinetele într-o tavă, le stropeşti cu ulei de măsline, vin şi puţină apă şi le dai la cuptor pentru 30-40 de minute, acoperite cu o folie în primele 15-20 de minute.
Serveşti canapelele calde, ornate cu o bucată de ardei iute, o felie de roşie şi o frunză de salată.
Vinete umplute cu legume si usturoi
Pofta buna!
N-am mancat asa ceva