Vinete umplute cu legume si usturoi

Printeaza

Vinete umplute cu legume si usturoi din: vinete, dovlecel, ţelină, ceapă, morcov, ardei gras, usutroi, rosii, vin alb sec, ardei iute, ulei de masline, foi de salată, rosii, sare.

Ingrediente:Vinete_umplute_cu_legume_si_usturoi

  • 4 vinete
  • 1 dovlecel
  • 1 ţelină
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 roşii
  • 200 ml vin alb sec
  • ardei iute
  • ulei de măsline
  • câteva foi de salată
  • roşie
  • sare

Mod de preparare:

Cureţi legumele. Tai ceapa solzişori, ardeiul în cubuleţe, iar rădăcinoasele le dai prin răzătoarea mare. Căleşti ceapa în 5 linguri ulei, apoi adaugi ardeiul, ţelina şi dovlecelul, iar când s-au înmuiat, pui 2 roşii tăiate cubuleţe, ustu­roiul şi sare.

Cureţi vinetele de coajă, le crestezi pe lungime şi le umpli cu legume călite.

Aşezi apoi vinetele într-o tavă, le stropeşti cu ulei de măsline, vin şi puţină apă şi le dai la cuptor pentru 30-40 de minute, acoperite cu o folie în primele 15-20 de minute.

Serveşti canapelele calde, ornate cu o bu­cată de ardei iute, o felie de roşie şi o frunză de salată.

Vinete umplute cu legume si usturoi

Vinete_umplute_cu_legume_si_usturoi

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mancat asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.