Vinete gratinate

Printeaza

Vinete gratinate

Vinete gratinate

Ingrediente:

  • 4 vinete
  • 1 kg de ciuperci
  • 1 bucata fenicul
  • 2 catei usturoi
  • pudra scortisoara
  • 1 ardei iute mic
  • sare, piper
  • ulei de masline
  • 1 lingura busuioc uscat
  • 2 fire busuioc verde
  • 1 lamaie
  • cascaval
  • varza alba

Preparare:

Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii mai groase. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ciupercile, sucul de lămâie, sarea şi piperul.

Se adaugă usturoiul tăiat în felii subţiri, ardeiul iute crestat la vârf şi se prăjesc până când scade lichidul format.

Feniculul se toacă mărunt, se căleşte până când se înmoaie, apoi se pune peste ciuperci. Vinetele se spală, se taie în jumătăţi şi se prăjesc cinci minute în ulei încins.

Se scoate miezul şi se pune într-un castron, iar vinetele se aşază într-o tavă cu puţin ulei.

Se îndepărtează ardeiul iute din ciuperci, se presară un vârf de cuţit de pudră de scorţişoară, sarea, piperul şi busuiocul uscat. Se amestecă, se pun în jumătăţile de vinete şi se introduc în cuptor.

Se lasă timp de 25 de minute, se scot din tavă şi se presară busuioc proaspăt tocat.

Vinete gratinate

Vinete gratinate.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac vinetele gratinate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.