Vinete coapte cu rosii si busuioc

Printeaza

Vinete coapte cu rosii si busuioc din: vinete, faina, ceapa, usturoi, rosii, ulei, busuioc, vin, lamaie, usturoi verde, zahar, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 1 lingură de făină
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de us­turoi
  • 2 roşii
  • ulei
  • busuioc
  • 1 pahar de vin alb
  • zeamă de lămâie
  • 1 fir de usturoi verde
  • zahăr
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se taie felii groase, se pre­sară cu sare, se lasă la frigider 10 minute, se spa­lă şi se usucă cu un şervet.

Se condimentează puternic cu sare şi piper, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei până devin aurii.

Ceapa se curăţă, se toacă fin, se căleşte, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi pasate.

Apoi se presară busuiocul, se stinge cu vin alb şi se potriveşte de sare şi pi­per.

Se lasă la fiert 10-15 minute, se adaugă us­turoiul tăiat felii şi se toarnă peste vinetele pră­jite.

Se presară cu usturoiul verde tocat mărunt şi se adaugă puţin ulei.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.