Vinete cu ardei si rosii

Printeaza

Vinete cu ardei si rosii din: ardei, vinete, rosii.

retete

Ingredinte:

  • 15 ardei
  • 4-5 vinete
  • 1 kg rosii

 

 

Mod de preparare

Ardeii rosii sint mai gustosi. Se pot intrebuinta si 2-3 gogosari.

Se coc separat ardeii, vinetele si rosiile. Rosiile se coc la cuptor atit cit sa se moaie putin.

Toate se curata de pielita si seminte. Se scurg de apa si se toaca pe tocator fiecare separat.

Apoi se amesteca toate cu sare, se asaza in sticle, se leaga cu celofan sau hirtie pergament si se fierb in baie de apa 20-30 minute.

Se servesc ca aperitiv, adaugindu-se dupa gust putin usturoi sau ceapa taiata marunt

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Vinete coapte cu usturoi

Vinete coapte cu rosii si usturoi

Vinete coapte cu rosii si usturoi din: vinete, rosii, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 2 roşii 1 căţel de usturoi 4 fire cimbru sare piper   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 150°C. Se spală vinetele şi se taie în două pe lung. Roşiile se taie felii subţiri, cu un cuţit cu […]

 

Vinete cu rosii, ardei si usturoi

Vinete cu rosii, ardei si usturoi

Vinete cu rosii, ardei si usturoi din: vinete, rosii, ardei, usturoi, piper mozaic, ulei, sare, patrunjel. Ingrediente: 3 vinete mari 150 g roşii 1 ardei capia 3 căţei de usturoi 1 linguriţă de piper mozaic ulei sare pătrunjel   Mod de preparare: Taie vinetele pe lung. Dă-le cu sare şi lasă-le o jumătate de oră. […]

 

Aperitiv cu vinete si branza

Vinete impanate cu rosii si usturoi

Vinete impanate cu rosii si usturoi din: vinete, usturoi, rosii, sare, untdelemn, verdeata. Ingrediente: 6 vinete 3 căpăţâni usturoi sare un pahar untdelemn 10 roşii 5 legături verdeaţă   Mod de preparare: Se coc vinete pe jumătate, se curăţă de coajă, se împănează cu usturoiul curăţat şi se aşează în tavă peste un rând de […]

 

Vinete cu roşii şi lactate la cuptor

Reteta zilei: Vinete gratinate cu rosii si sos pesto

Vinete gratinate cu rosii si sos pesto din: vinete, ulei de masline, usturoi, cimbru, rozmarin, salvie, sare de mare, mozzarella, rosii cherry, nuci de pin, usturoi, piper parmezan, bsuioc. Ingrediente:  2 vinete, felii 3 linguri de ulei de măsline 1 cățel de usturoi, tocat 1 lingura amestec de cimbru, rozmarin și salvie ½ lingurita sare […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.