Reteta zilei: Vinete gratinate cu rosii si sos pesto

Printeaza

Vinete gratinate cu rosii si sos pesto din: vinete, ulei de masline, usturoi, cimbru, rozmarin, salvie, sare de mare, mozzarella, rosii cherry, nuci de pin, usturoi, piper parmezan, bsuioc.

Vinete_gratinate_cu_rosii_si_sos_pesto_05

Vinete gratinate cu rosii si sos pesto

Ingrediente: 

  • 2 vinete, felii
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1 lingura amestec de cimbru, rozmarin și salvie
  • ½ lingurita sare de mare
  • 240gr mozzarella
  • 2 cani rosii cherry

Ingrediente sos pesto:

  • ¼ ceasca nuci de pin
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • ½ lingurita sare de mare
  • ¼ linguriță piper negru proaspăt măcinat
  • ¼ ceasca parmezan ras
  • ¼ – ⅓ ceasca ulei de măsline
  • 2 cani busuioc

Mod de preparare:

Se incalzeste gratarul la foc mare timp de aproximativ 10 minute.
Între timp, se amestecă împreună uleiul de măsline, usturoiul, ierburi și sare de mare. Ungeti vinetele cu acest amestec.

Vinete_gratinate_cu_rosii_si_sos_pesto
Feliati mozzarella, apoi feliati si rosiile.
Se aseaza vinetele pe gratar și rumeniti timp de 4-6 minute pe fiecare parte.

Vinete_gratinate_cu_rosii_si_sos_pesto_02
Asezati apoi mozzarella deasupra si mai rumeniti inca 10 minute.

Vinete_gratinate_cu_rosii_si_sos_pesto_03
Între timp, faceti sosul pesto prin plasarea tuturor ingredientelor într-un blender si omogenizand.

Vinete_gratinate_cu_rosii_si_sos_pesto_04
Serviti vinetele gratinate cu rosii si sos pesto.

Vinete_gratinate_cu_rosii_si_sos_pesto_05

Vinete gratinate cu rosii si sos pesto

Vinete_gratinate_cu_rosii_si_sos_pesto_05

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • vinete gratinate bucataras

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.