Varză cu tăieţei de casă şi slănină afumată

Printeaza

Varză cu tăieţei de casă şi slănină afumată

Ingrediente:Varză cu tăieţei de casă şi slănină afumată

  • 1 kg varză dulce
  • 250 g tăieţei de casă
  • sare
  • piper
  • 250 g făină
  • 120 g margarină
  • 250 g slănină afumată
  • 100g caşcaval
  • 3 linguri sos alb
  • 1 ou
  • 1 /2 l supă
  • 250 g piept afumat

 

Mod de preparare:

Slănina se taie julien şi se pune într-o cratiţă la foc, pe plită. Cînd în­cepe să se rumenească se pune varza tăiată fideluţă şi supa şi se înăbuşă.

Cînd este gata şi scăzută, se pun tăiţeii fierţi în apă cu sare (circa 15 mi­nute), se amestecă cu caşcavalul ras, sosul alb, puţin piper pisat şi se dă la rece.

Separat se face un aluat din făină, unt sau margarină, sare şi puţină apă se întinde aluatul pe o planşetă, presărată cu făină.

Compoziţia de mai sus se îmbracă în foaie de aluat şi se dă la cuptor în tavă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.