Totul despre ouale Benedict

Printeaza

Totul despre ouale Benedict. Ouăle Benedict şi tradiţia brunch-ului de sfârşit de săptămână sunt principalele contribuţii culinare ale oraşului New York. Originea acestei mâncări cunoaşte mai multe explicaţii.

Conform uneia dintre ele, un broker de pe Wall Street pe nume Benedict, care obişnuia să ia micul dejun la hotelul Waldorf, a vrut să scape de mahmureală şi a solicitat această combinaţie neobişnuită ca mic dejun; potrivit altei explicaţii, un cuplu pe nume Benedict a dorit să încerce la restaurantul Delmonico ceva deosebit la masa de prânz.

O mare parte a ingredientelor provine din afara graniţele Statelor Unite: brioşe englezeşti, bacon canadian şi sos olandez, deşi mulţi vor susţine poate că brioşele nu sunt cu adevărat englezeşti, baconul nu e canadian, iar sosul nu este chiar olandez.

Ouăle Benedict sunt o creaţie unică, tipică pentru amestecul de culturi din America.

Ouăle Benedict clasice sunt făcute dintr-un strat de sos olandez picant, turnat cu lingura peste două ochiuri fierte, aşezate pe felii de back bacon deasupra unei brioşe englezeşti tăiate în două, unse cu unt şi prăjite.

Calitatea şi prospeţimea sosului olandez cu accente de lămâie este cheia succesului. Deşi există numeroase variante, cu somon afumat, sparanghel sau alte ingrediente, ouăle Benedict clasice au rămas de peste un secol o constantă a meniurilor de brunch.

 

 

 


poate iti place si:

Oua benedict cu prosciutto

Oua benedict cu prosciutto din: oua, paine, prosciutto, otet, sare, verdeata, lamaie, unt, piper. Ingrediente: 4 ouă 1 chiflă sau 2 felii de pâine prăjită 4 felii de prosciutto 100 ml oţet sare verdeaţă Pentru sos olandez: 2 gălbenuşuri 2 linguri de zeamă de lămâie 125 g unt (82%) topit sare piper alb   Mod […]

Oua benedict cu sunca

Oua benedict cu sunca din: oua, sunca, spanac, otet, unt, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 ouă 4 felii şuncă câteva frunze spanac proaspăt 2 chifle 2 linguri oţet Pentru sos: 200 g unt 3 gălbenuşuri 1/2 lămâie sare piper   Mod de preparare: Gălbenuşurile se bat cu 2 linguri de apă rece şi apoi se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.