Oua benedict cu prosciutto

Printeaza

Oua benedict cu prosciutto din: oua, paine, prosciutto, otet, sare, verdeata, lamaie, unt, piper.

Ingrediente:Oua benedict cu prosciutto

  • 4 ouă
  • 1 chiflă sau 2 felii de pâine prăjită
  • 4 felii de prosciutto
  • 100 ml oţet
  • sare
  • verdeaţă

Pentru sos olandez:

  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 125 g unt (82%) topit
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Pune 4 litri de apă la fiert, adaugă sarea şi oţetul. Sparge ouăle într-un castron şi pune-le pe rând în oala cu apă clocotită. După 4 minute, ia-le cu o spumieră.

Aşază feliile de prosciutto pe hârtie de copt şi rumeneşte-le câteva minute în cuptor. Pune gălbenuşurile crude pe baie de abur. Adaugă zeama de lămâie şi bate energic cu telul.

Când începe să se îngroaşe, toarnă treptat untul cald. Pune sare şi piper după gust. Taie chifla în jumătăţi, prăjeşte-le. Pune pe fiecare câte două felii de prosciutto, ouăle poşate şi acoperă cu sos olandez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.