Oua benedict cu sunca

Printeaza

Oua benedict cu sunca din: oua, sunca, spanac, otet, unt, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Oua benedict cu sunca

  • 4 ouă
  • 4 felii şuncă
  • câteva frunze spanac proaspăt
  • 2 chifle
  • 2 linguri oţet

Pentru sos:

  • 200 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 1/2 lămâie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se bat cu 2 linguri de apă rece şi apoi se pun la bain-marie cu apă caldă. Se bat cu telul până ce se obţine o spumă în care se adaugă treptat untul tăiat cubuleţe.

Se sărează, se piperează şi se adaugă suc de lămâie înainte de servire.

Intr-o oală cu apă şi oţet se pun cele 4 ouă la poşat. Se fierb având grijă să se întoarcă cu paleta pentru a nu se împrăştia. Se taie chifla în două, se aşază spanac, apoi şuncă, un ou poşat, se toarnă sos.

Se lasă la cuptor 2 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.