Tort cu pere şi lichior de ouă

Printeaza

O reteta delicioasa de Tort cu pere şi lichior de ouă din: faina, praf de copt, oua, zahar pudra, ulei, lichior de oua, cacao, migdale, pere, vin, apa, zahar tos, baton de scortisoara, budinca de vanilie, lapte, frisca si ciocolata.

Ingrediente:Tort cu pere şi lichior de ouă

blat:

  • 240 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 4 oua
  • 160 g zahar pudra
  • 200 ml ulei
  • 150 ml lichior de oua
  • 2 linguri cacao
  • 80 g migdale prajite si tocate

crema:

  • 5 pere
  • 150 ml vin alb
  • 300 ml apa
  • 200 g zahar tos
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 450 ml lapte
  • 1 lingura de gelatina praf
  • 200 ml frisca
  • 2 linguri ciocolata topita

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu praf de copt. Se separă ouăle; gălbenuşurile se freacă cu zahăr, apoi se adaugă ulei şi lichior. Albuşurile se bat cu restul de zahăr. Gălbenuşurile se înglobează în compo¬ziţia de făină; treptat se încorporează şi albuşurile bătute.

Se împarte compoziţia în trei; într-o treime se înglobea¬ză cacao. Se unge o formă de tort (0 24 cm) şi se tapetează cu făină. Se aşază mai întâi un strat de aluat alb, apoi se pune aluatiîl brun şi din nou aluat alb. Ultimele 2 straturi se marmorează cu furculiţa. Se încinge cuptorul la 175 °C; se coace blatul cca 35 min. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească pe un grătar pentru prăjituri.

Se amestecă vinul cu apă, 70 g zahăr şi scorţişoară; se încălzesc. Se decojesc perele, se curăţă de cotoa¬re şi se introduc în acest amestec fierbin¬te; se lasă să fiarbă 6 min. Se dizolvă praful de budincă în 100 ml lapte. Se încălzesc separat 150 ml lapte; se adaugă amestecul de budincă, amestecând, se lasă să dea câteva clocote, apoi se lasă să se răcească.

Se înmoşie gelatina în apă rece şi se dizolvă în restul de lapte încălzit cu restul de zahăr; se înglobează în compoziţia de budincă. Se încorporează frişca bătută. Din blat se decupează un capac la 2 cm de margine, cu adâncimea de 2,5 cm. Se aşază înăuntru 2/3 din cantitatea de cremă; perele, cremă şi se se toarnă ciocolată peste pere.

Tort cu pere şi lichior de ouă

Tort cu pere şi lichior de ouă

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. interesant blatul, cu prima ocazia il incerc

  2. Imi dai si mie o felie?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.