Tort diplomat cu ananas si kiwi
PrinteazaTort diplomat cu ananas si kiwi din: zahar, lapte, oua, frisca, gelatina, ananas, kiwi, struguri.
- 1 cană cu zahăr
- 1 cană cu lapte
- 6 ouă
- 1 l frişca lichidă
- 6-8 pliculeţe cu zahăr vanilat
- 50 g gelatină
- 1 cutie cu ananas
Pentru decor:
- 200 ml frişcă lichidă
- 1 portocală
- 1 kiwi
- câteva boabe de strugure
- 100 g fulgi de porumb
- 1 pliculeţ cu gelatină
Mod de preparare:
Intr-o crăticioară, pune pe foc gălbenuşurile frecate cu zahărul. Toarnă treptat laptele şi amestecă energic până când se îngroaşă crema ca o ciulama, apoi las-o la rece.
Intre timp, bate albuşurile spumă cu zahărul vanilat şi încorporează frişca lichidă bătută, crema de gălbenuşuri răcită şi gelatina dizolvată conform instrucţiunilor de pe plic.
Amestecă uşor şi presară ananasul tăiat cubuleţe. Toarnă compoziţia într-o formă de guguluf tapetată cu folie de plastic. Lasă ia rece cel puţin trei ore, apoi îndepărtează folia cu grijă.
Decorează cu restul de frişcă lichidă bătută şi cu fructe după pofta inimii. Stropeşte fructele cu puţină gelatină şi decorează cu fufgi de porumb.
Pofta buna!





