Tort cu crema de protocale si crema de afine

Printeaza

Tort cu crema de protocale si crema de afine din: oua, zahar, faina, esentă de vanilie, sare, branza dulce, smantana, zahar pudra, protocale, gelatină, dulceaţă de afine, ciocolată amiruie, afine, bomboane divers colorate.

Ingrediente:Tort cu crema de protocale si crema de afine

  • 8 ouă
  • câte 8 linguri zahăr şi fănă
  • esentă de vanilie
  • 1 parf de sare

Pentru crema 1:

  • 300 g brânză dulce
  • 300 ml smântână
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 portocale
  • 1 plic gelatină

Pentru crema 2:

  • 300 g brânză dulce
  • 300 ml smântână
  • 6-7 linguri dulceaţă de afine
  • 1 plic (10 g) gelatină

Pentru sirop:

  • 250 ml apă
  • 200 g zahar
  • esenţă

Pentru decor:

  • 100 g ciocolată amiruie
  • frişcă
  • bomboane divers colorate

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşu­rile spumă tare cu sarea şi zaharul. Incorporezi treptat gălbenuşurile bătute, esenţa şi fâina cernută.

Coci blatul circa 30 de minute, la foc mediu, în forma tapetată cu hârtie de copt. Pentru sirop, fierbi apa şi zahărul, stingi focul şi pui esenţa.

Pentru crema 1, tai în cubuleţe partea colorată a cojilor de portocale şi le fierbi la foc mic, 15 minute, în sucul portocalelor ames­tecat cu 100 g zahăr pudră.

Păstrezi 2 linguri pentru decor. Mixezi smântână cu restul zahărului, cu brânza şi coaja de portocală rece.

Incorporezi în cremă gela­tina călduţă, preparată conform instrucţiunilor de pe plic. Pentru crema 2, proce­dezi ca la prima cremă, dar în loc de coaja de por­tocală pui dulceaţa de afine. Tai blatul rece în trei foi orizontale.

Montezi tortul în forma în care ai copt blatul.

Aşezi un blat în formă, îl însiropezi, întinzi crema cu afine, din nou blat însiropat, crema de portocale şi acoperi cu blat. Presezi uşor pe toată suprafaţa şi păstrezi tortul la rece 2 ore.

Il îmbraci cu ciocolata topită şi decorezi cu frişcă şi bomboane.

Desert_RestauranteDeLux.ro_04

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • crema de protocale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.