Crema de portocale si caramel

Printeaza

Crema de portocale si caramel din: zahăr,  apă, lapte gras, frişcă lichidă, extract de vanilie, portocală, ouă.

Crema_de_portocale_si_caramel

Ingrediente:

  • 350 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 400 ml lapte gras
  • 370 ml frişcă lichidă
  • 1 fiolă extract de vanilie
  • coaja de la 1 portocală
  • 2 ouă
  • 3 gălbenuşuri

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă cu pereţii groşi pui 250 g de za­hăr şi 150 ml de apă rece. O pui la foc mic şi o laşi până se topeşte zahărul.

Ulterior, măreşti flacăra şi laşi să fiarbă până obţii caramelul, amestecând cu o lingură de lemn. Torni caramelul în forme mici termoreziştente şi apoi le aşezi pe o tavă de copt.

Intr-o altă oală torni laptele cu frişca lichidă, pui esenţa de vanilie şi coaja rasă de portocală. Laşi amestecul să dea în clocot, apoi opreşti focul şi-l dai deoparte 30 de minute.

Separat, baţi ouăle şi gălbenuşurile cu restul de zahăr până obţii o cremă groasă.

Compoziţia cu lapte o pui din nou pe foc până dă în clocot, apoi o omogenizezi treptat cu crema de ouă strecurată printr-o sită, amestecând continuu cu un tel.

Compoziţia obţinută o torni în fieca­re formă unsă cu caramel. Torni apă fierbinte în tava în care ai aşezat vasele termoreziştente şi dai la cuptor 35 de minute. Când sunt gata, le răstomi pe farfurii.

Crema de portocale si caramel

Crema_de_portocale_si_caramel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.