Tort cu cafea, nuca si stafide

Printeaza

Tort cu cafea, nuca si stafide din: biscuiti populari, miere, cacao, zahar, nuca, zahar vanilat, unt, nuca de cocos, scortisoara, esenta de rom, cafea, lapte cu ciocolata, stafide, sare, mascarpone, cereale de ciocolata. fara poza

Ingrediente pentru blat:Tort cu cafea, nuca si stafide

  • 500 g biscuiti populari
  • 3 linguri cu miere
  • 4 linguri cacao
  • 100 g zahar
  • 200 g nuca
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 g unt
  • 200 g nuca de cocos
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 fiole esenta de rom
  • 300 ml cafea sau lapte cu ciocolata
  • stafide
  • sare

Ingrediente crema si ornat:

  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahar
  • 1 cescuta cafea
  • 2 linguri cacao
  • cereale de ciocolata pentru tepi

Mod de preparare:

Pregatesti blatul, rupi biscuitii mai mici si ii amesteci cu celelalte ingrediente. Compozitia trebuie sa aiba consistenta celei pentru salam de biscuiti. Daca mai este nevoie, adaugi putin lapte sau cafea. Compozitia obtinuta o dai la frigider 1 ora, pentru a se putea intrepatrunde aromele.

Pregatesti crema, amesteci mascarpone cu zaharul, cafeaua si cacaua, timp de 3-4 minute. Scoti compozitia de blat din frigider, o pui pe un platou si modelezi corpul ariciului. Peste blatul in forma de arici pui compozitia de mascarpone, o intinzi uniform, apoi infigi cerealele de ciocolata care imita tepii. Ochii si nasul ii faci tot din cereale.

Dai tortul la frigider pentru 2-3 ore, dupa care poate fi servit.

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.