Ton prajit cu salsa de fasole neagra

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de ton prajit cu salsa de fasole neagra din: fileuri de ton, boabe de fasole neagra, rosii, ardei iute, coriandru, usturoi, suc de lamaie verde, ulei de masline extravirgin, sare, piper negru si lamaie verde.

Ingrediente:Ton prajit cu salsa de fasole neagra

  • 4 fileuri de ton, cam 100 g fiecare

pentru salsa:

  • 100 g boabe de fasole neagră uscată
  • 150 g roşii
  • 1/2 ardei iute roşu, fără seminţe şi tocat fin
  • 2 linguri de coriandru proaspăt, tocat mare
  • 1 căţel de usturoi, tocat mărunt
  • 1 lingură suc de lămâie verde
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper negru

garnitură:

  • sferturi de lămâie verde

 

Mod de preparare:

Pentru salsa, se spală fasolea şi se lasă la înmuiat în apă rece, toată noaptea. A doua zi, se scurge şi se mai clăteşte o dată, apoi se pune într-o oală cu apă cât să o acopere. Se pune la fiert şi se lasă să clocotească 10 mi­nute, îndepărtând, dacă este necesan spuma care se formează.

Se reduce intensitatea flăcării, se acoperă oala şi se lasă să fiarbă încet 1 oră sau până când fasolea s-a înmuiat, dar nu este farâmicioasă. Se clăteşte sub jet de apă rece, se scurge şi se lasă să se răcească.

Se pune un ibric cu apă la fiert. Se acoperă roşiile cu apa fiartă şi se lasă 1 minut. După aceasta se curăţă de piele şi se taie în cubulete de mărimea boabelor de fasole.

Se pun fasolea şi roşiile într-un castron, iar peste ele se adaugă ardeiul iute, coriandrul, usturoiul, sucul de lămâie verde şi 1 lingură ulei de măsline. Se potriveşte de sare şi piper, apoi se lasă la marinat 30 de minute.

Se îndepărtează toată pielea sau carnea de culoa­re închisă din fileurile de ton, apoi se asezonează. Se încălzeşte la flacără puternică o tigaie pentru grătar sau una care nu lipeşte. Când s-a încins se unge cu restul de ulei. După ce se încinge uleiul, se adaugă peştele şi se prăjeşte 1 -2 minute pe fiecare parte, până când carnea devine uşor fărâmicioasă. Se poate prăji şi pe un grătar cu cărbuni, 2-3 minute pe fiecare parte, dar trebuie să ungeţi grătarul cu puţin ulei.

Peştele se serveşte la temperatura camerei împreună cu salsa de fasole neagră turnată pe deasupra şi garnisit cu sferturi de lămâie verde.

Ton prajit cu salsa de fasole neagra

Ton prajit cu salsa de fasole neagra

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.