Tocanita de ciuperci Shiitake

Printeaza

Tocanita de ciuperci Shiitake din: ciuperci, boia, ardei, smantana, ulei, unt, ceapa.

Ingrediente:Tocanita de ciuperci Shiitake

  • 1 linguriţă boia afumată
  • 250 g ciuperci Shiitake
  • 3 ciuperci albe mari de cultură
  • 150 g ciuperci chestnut
  • 150 g ardei capia copt în conservă
  • 250 ml smântână
  • 1 lingură ulei de măsline
  • un cub de unt
  • 1 ceapă roşie
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 50 ml vin alb sec
  • 400 g orez basmati fiert la aburi sau la microunde

 

Mod de preparare:

Intr-un vas larg, pe foc, încinge uleiul şi untul şi sotează ceapa 5 minute, pânăcând se înmoaie. Adauga usturoiul şi boiaua şi continuă să ţii pe foc 1 minut.

Adaugă ciupercile şi prăjeşte 5 minute, pănă când se rumenesc.

Stinge cu vinul şi lasă să dea câteva clocote, 2 minute. Adaugă ardeiul şi smântână şi potriveşte gustul de sare şi piper.

Serveşte cu orezul.

Tocanita de ciuperci Shiitake

Tocanita de ciuperci Shiitake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.