Tocana ardeleneasca de ficat

Printeaza

Tocana ardeleneasca de ficat din: ficat, carnati, costita, ciuperci, ceapa, faina, ulei, sare, piper, vin.

Ingrediente:Tocana ardeleneasca de ficat

  • 300 g ficat de vită
  • 150 g cârnaţi afumaţi
  • 150 g costiţă afumată
  • 300 g bureţi
  • 2 cepe
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 1/2 lingură făină
  • 5 linguri ulei
  • 50 ml vin
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Bureţii, curăţaţi şi spălaţi în mai multe ape, îi tai felii subţiri. Ceapa o toci mărunt. Ficatul îl speli şi-l tai bucăţi împreună cu costiţa şi carnaţii, înăbuşindu-le în ulei 5-6 minute.

Adaugi făina amestecată cu puţină apă, pasta de tomate, sarea, piperul. Le fierbi cu vasul acoperit. Când ficatul a fiert adaugi vinul, laşi să dea câteva clocote împreună, luând apoi vasul de pe foc.

Aşezi tocana pe un platou sau într-un vas adânc ori farfurie de ceramică şi serveşti cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.