Tarta multicolora

Printeaza

Tarta multicolora

Ingrediente:Tarta multicolora

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 1 ou
  • 120 g unt
  • sare

Pentru umplutură:

  • 1 fir de praz
  • 2 ardei graşi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 300 g ciuperci
  • 4 ouă
  • 3 linguri cu unt
  • 400 g smântână
  • piper
  • nucşoară rasă

 

 

Preparare:

Pune făina pe o planşetă, fă în mijloc o gropiţă în care pune oul bătut cu un praf de sare şi untul tăiat cubuleţe. Frământă un aluat potrivit şi lasă-l la rece aproximativ o oră.

Separat, căleşte în 2 linguri cu unt topit prazul, ardeii, ciupercile, toate mărunţite. La final, adaugă verdeaţa tocată fin, nucşoara şi piperul, întinde aluatul într-o formă unsă.

Inţeapă din loc în loc cu furculiţa, după care întinde pe toată suprafaţa legumele călite. Toarnă deasupra ouăle bătute cu smântână. Lasă la cuptor aproximativ 20-30 de minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna aceasta tarta cu ciuperci si praz.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.