Tarta cu dovlecei, branza si ceapa verde

Printeaza

Tarta cu dovlecei, branza si ceapa verde din: făină, oua, margarina, apa, sare, telemea, caşcaval, dovlecei, ceapă verde, mărar, piper, nucşoară, usturoi granulat, sare.

Ingrediente:Tarta cu dovlecei, branza si ceapa verde

  • 200 g făină
  • 1 ou
  • 100 g margarină
  • 6 linguri apă
  • 1/2 linguriţă sare.

Pentru umplutură:

  • 5 ouă
  • 200 g telemea
  • 50 g caşcaval
  • 3 dovlecei
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 legătură mărar
  • 1/2 linguriţă piper
  • 1/2 linguriţă nucşoară
  • 1/2 linguriţă usturoi granulat
  • sare

Mod de preparare:

Din apă, margarină, făină, ou şi sare, frămânţi un aluat. Il pui într-o folie alimentră. Il presezi uşor cu mâna şi îl dai la frigider pentru cel puţin jumătate de oră.

Presari masa de lucru cu făina şi întinzi foaia pentru tartă. Aşezi foaia de aluat in forma de tartă, presând uşor marginile în interior şi tai aluatul care depăşeşte forma.

Inţepi suprafaţa tartei cu furculiţa. Baţi ouăle cu sarea şi adaugi telemeaua rasă. Pui ceapa şi mărarul tocat mărunt. Cureţi dovleceii de coajă, îi tai feliuţe puţin mai groase şi îi pui şi pe ei peste compoziţia de ouă. Pui nucşoara, usturoiul, piperul şi amesteci până la omogenizare.

Torni compoziţia în forma de tartă. Din aluatul rămas faci o împletitură pe care o aşezi pe margine. Ungi cu puţin ou şi dai forma la cuptor, la foc mediu.

Când este aproape gata, razi deasupra caşcavalul. Mai laşi la cuptor 5-10 minute.

Scoţi tarta şi o laşi să se răcească puţin, după care o poţi tăia felii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.