Tartă cu spanac si orez

Printeaza

Tartă cu spanac si orez din: faina, ulei, apa, sare, spanac, orez, masline negre, morcov, gris, busuioc, sare, piper, margarina si ulei de masline.

Ingrediente:Retete_1

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 3 lingri ulei
  • 150 ml apa calduta
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 400 g spanac
  • 400 g orez
  • 10  masline negre
  • 1 morcov
  • 1 lingura gris
  • 5-6 frunze busuioc
  • sare
  • piper
  • 2 linguri margarina
  • ulei de masline pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Din făină, apă, ulei şi sare frămânţi un aluat. întinzi o foaie de 3-4 mm. Ungi forma de tartă cu o lingură de ulei de măs¬line şi o îmbraci cu foaia de aluat, într-un castron amesteci orezul fiert cu morcovul ras.

Speli spanacul şi îl tai mărunt, apoi îl adaugi peste orez împreună cu măslinele tocate mărunt, grisul şi frunzele de busuioc tocate. Adaugi sare şi piper după gust. Aşezi compoziţia în tavă şi apoi pui margarină deasupra.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit perrtru 30-35 de minute. Tarta o poţi servi atât caldă cât si rece.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.