Tarta cu rosii si cascaval dobrogean
PrinteazaTarta cu rosii si cascaval dobrogean din: faina, margarina, apa minerala, otet, sare, rosii, ceapa, ulei, cascaval dobrogean, pesmet, mustar, sare, piper, cimbru
- 350 g făină
- 150 g margarină
- 100-150 ml apă minerală
- 1 lingură oţet
- 1 praf de sare
Pentru umplutură:
- 1 kg roşii
- 200 g ceapă albă
- 300 ml ulei de măsline
- 200 g caşcaval dobrogean
- 50 g pesmet
- 2 linguriţe muştar
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Margarina tăiată cubuleţe o pui într-un bol şi adaugi apa, sare, oţet şi făina cernută. Frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care îl dai la rece o oră.
Roşiile spălate le feliezi şi le presari cu sare.
Separat, freci muştarul cu ulei de măsline, sare, piper şi adaugi cimbrul. Intinzi aluatul într-o foaie potrivită, de mărimea formei şi ungi cu pasta de muştar. Aşezi apoi un rând de roşii, ceapa tăiată solzişori fini, iar deasupra presari pesmet şi caşcaval ras.
Introduci tarta în cuptor, până se rumeneşte bine.
Pofta buna!