Tarta cu migdale si caramel

Printeaza

Tarta cu migdale si caramel din: oua, lamaie, bicarbonat, migdale, zahar, unt, galbenusuri, zahar vanilat.

Ingrediente:Tarta_cu_migdale_si_caramel

  • 4 ouă
  • coaja de la o lămâie
  • o linguriţă bicarbonat
  • Pentru umplutură:
  • 250 g migdale nesărate, coapte

Pentru crema caramel:

  • 200 g zahăr
  • 250 g unt
  • 6-8 gălbenuşuri
  • zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se pune mierea la foc şi se lasă să dea într-un clocot.

Se ia de pe foc si, după ce s-a răcit, se pune într-un castron şi se bate bine cu telul, adăugând gălbenuşurile unul câte unul. La sfârşit, se adaugă bicarbonatul si coaja de lămâie rasă si făina cernută.

Se pun albuşurile bătute spumă, se încorporează uşor Si se obţine o compoziţie de tartă.

Separat, se topeşte zahărul, se adaugă untul, vanilia şi gălbenuşurile şi se pun să fiarbă la baie de aburi până se obţine o cremă caramel foarte bine legată.

Aluatul se împarte şi se întinde în formele de tarte tapetate cu hârtie sau cu unt.

Formele de tarte se asază pe o tavă si se coc la 140°C. După ce s-au rumenit, se scot din cuptor, se lasă să se răcorească şi se umplu cu crema caramel. Se presară migdale si se servesc.

 

Tarta cu migdale si caramel

Tarta_cu_migdale_si_caramel

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.