Prajitura cu iaurt si caramel

Printeaza

Prajitura cu iaurt si caramel din: oua, zahar, faina, unt, praf de copt, vanilie, iaurt, frisca, lamaie, migdale, sos caramel.

Ingrediente:Prajitura cu iaurt si caramel

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 80 g zahar
  • 100 g făinâ
  • 40 g unt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • o lingurita esentâ de vanilie

Pentru umplutură:

  • 450 g iaurt bine
  • o lamaie
  • o lingurită esentă de vanilie
  • 500 ml frisca lichidă
  • 10 g gelatină

Pentru servit:

  • sos caramel
  • migdale feliate

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până ce se obtine un amestec spumos şi pal, se pune făina amestecată în prealabil cu praful de copt, apoi se toarnă untul topit şi răcorit.

Se bat albuşurile spumă si se adaugă, se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 10-15 minute, apoi se lasă să se răcească în totalitate.

Pentru umplutură, se bat iaurtul cu vanilia si zahărul, se adaugă coaja şi sucul de lamaie. Se bate frişca foarte rece şi se adaugă peste iaurt. Se dizolvă gelatina şi se adaugă apoi în crema cu iaurt şi frişcă.

Se pune crema de iaurt peste blat, se lasă la rece pentru o noapte.

Se ornează cu sos caramel, se presară migdale si se serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.