Prajitura insiropata cu iaurt 

Printeaza

Prajitura insiropata cu iaurt din: oua, iaurt, zahar, faina, praf de copt, ulei, suc de lamaie.

Ingrediente:Prajitura insiropata cu iaurt

  • 3 ouă
  • 125 g iaurt
  • 2 pahare zahăr
  • 3 pahare făină
  • un plic praf de copt
  • un plic zahăr vanilat
  • 1/2 pahar ulei
  • fulgi de nucă de cocos

Pentru sirop:

  • 300 ml apă
  • 300 g zahăr
  • 2 linguri suc de lămâie
  • apă de trandafiri

 

Mod de preparare:

Se amestecă ouăle cu cele două tipuri de zahăr până ce îşi dublează volumul. Se adaugă iaurtul şi, cu acelaşi pahar spălat, se măsoară şi se adaugă uleiul şi apoi făina cu praful de copt.

Se unge şi se tapetează o tavă de copt şi se toarnă aluatul.

Se lasă 40 de minute la cuptor şi se taie după răcire.

Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul, iar după ce au dat în clocot, se ia de pe foc şi se adaugă sucul de lămâie şi apa de trandafiri. Se toarnă peste prăjitură apoi se presară fulgii de cocos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.