Tarta cu grapefruit

Printeaza

Tarta cu grapefruit din: faina, unt, oua, sare, zahar, smantana, branza, gelatina, grapefruit.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 125 g unt rece
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 praf sare
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri apă rece

Pentru umplutură:

  • 200 g smântână
  • 100 g zahăr
  • 500 g brânză dulce
  • 1 pliculeţ gelatină
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 2 grepfruturi roşii
  • 1 pliculeţ tort-gelee incolor

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni făina amestecată, în prealabil, cu sarea şi cu zahărul, apoi adaugi untul tăiat cubuleţe, gălbenuşurile şi amesteci cu o furculiţă până când obţii un aluat sfărâmicios.

Torni apa, puţin câte puţin, până când obţii un aluat elastic. Faci o bilă din el, îl înfăşori în folie alimentară şi îl dai la rece 30 de minute.

Intinzi aluatul şi îl aşezi într-o tavă tapetată, inclusiv pe margini, îl înţepi, din loc în loc, cu dinţii furculiţei şi îl dai la cuptorul încins până când se coace.

Pentru cremă, mixezi brânza cu cele două tipuri de zahăr şi cu smântână. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe pachet.

O combini cu crema şi o tomi peste tarta răcită, apoi o dai la frigider până când se întăreşte.

Cureţi grepfruturile de coajă şi de pieliţa albă şi aşezi feliuţele peste cremă, prepari tort-gelee conform indicaţiilor de pe ambalaj îl torni peste fructe şi dai din nou la rece până se întăreşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.