Tartă cu brânză de oi şi migdale

Printeaza

Tartă cu brânză de oi şi migdale din: faina, unt, sare, nucsoara, parmezan, oua, telemea de oaie, smantana, pesmet, migdale si marar.

Ingrediente:Tarta_cu_brânza_de_oi_si_migdale

pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • sare
  • nucsoara
  • 25 g parmezan ras sau cascaval
  • 5 oua

pentru umplutura:

  • 250 g telemea de oi
  • 250 g smantana
  • 3 linguri pesmet
  • 50 g migdale macinate
  • 1 legatura de marar

 

Mod de preparare:

Faci un aluat din făină, unt, 1 ou, sare şi nucşoară. Acoperi cu o fo­lie şi o dai la rece. Separat, prepari umplutura, zdrobeşti brânza cu blenderul, amesteci compoziţia cu ouăle, pesmetul, migdalele şi mărarul tocat mărunt, întinzi aluatul în două foi subţiri şi le aşezi în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină, astfel încât să acopere cu 3 cm pereţii laterali cu aluat.

A doua foaie o păstrezi pentru capac. Torni compoziţia de brânză pe foaie, acoperi cu cealaltă foaie şi dai tarta la cup­tor. Serveşti tarta cu parmezan ras sau cu cascaval si busuioc verde.

Tartă cu brânză de oi şi migdale

Tarta_cu_brânza_de_oi_si_migdale

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau sa gust si eu din tarta cu branza si migdale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.