Tamarindul si chimenul indian

Printeaza

Fructul copacului de tamarind este o boabă maro-închis şi se cultivă de secole. Este răspândit în bucătăria indiană, dar şi în cea din Asia de Sud-Est, Africa, Irak şi ţările din jurul Golfului Persic.

In Anglia secolului al XVI-lea, era un ingredient popular pentru băuturile răcoritoare, dar astăzi se consumă ca snack. Gustul e o combinaţie de dulce, acrişor şi aromat.

Conţine acelaşi ulei ca şi cimbrul, iar gătit are o aromă similară. Seminţele sunt consumate şi pentru a uşura digestia.

Este o aromă utilă pentru prepararea mâncărurilor de curry, carne sau peşte şi acreşte mult mai bine decât zeama de lămâie galbenă sau verde.

 

Planta de chimen indian creşte până la 50 cm înălţime şi este asemănătoare pătrunjelului sălbatic. Este cultivată şi în Afganistan, Pakistan, Iran şi Egipt.

Seminţele pot fi strivite uşor între degete. Odată strivite, răspândesc o aromă puternică. Sunt folosite în multe reţete în loc de cimbru sau leuştean, dar au un gust mai puternic.

In India, acest condiment este adăugat la pâinea paratha, la gustările crocante şi la produsele de patiserie. De asemenea, este folosit pentru aroma sa la murături.

 

Tamarindul si chimenul indian

Tamarindul si chimenul indian

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.