Taietei cu varza murata in aluat

Printeaza

Taietei cu varza murata in aluat din: varza murata, faina, oua, smantana, ulei, sare.

Ingrediente:Taietei cu varza murata in aluat

  • 1 varză murată
  • 600 g făină
  • 3 ouă
  • 400 g smântână
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Laşi mai întâi varza murată la desărat pentru o oră. în acest timp pregăteşti tăieţeii: Amesteci 400 g făină, 2 ouă, un praf de sare şi puţină apă caldă şi frămânţi o cocă elastică, pe care o întinzi în foi subţiri. Le laşi puţin să se usuce, apoi tai tăieţeii pe care-i fierbi 10 minute în apă clocotită cu sare.

Din făina rămasă, oul, 50 ml ulei şi 100 g smântână pregăteşti un aluat din care întinzi o foaie cu care tapetezi o cratiţă de 3 l. Aşezi foaia astfel încât să treacă peste marginea cratiţei. Presezi apoi bine varza desărată să se scurgă de zeamă, o tai mărunt şi o căleşti în ulei până se înmoaie, apoi aşezi o parte din ea în cratiţă.

Pui întâi o parte din cantitatea de tăieţei şi alternezi straturile până termini cu unul de varză. Torni smântână rămasă, acoperi cu foaia de aluait şi dai totul la cuptor pentru 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.