Supa de sparangel cu usturoi si spanac

Printeaza

Supa de sparangel cu usturoi si spanac din: unt, ulei, sparanghel, ceapa, usturoi, spanac, ulei de masline, supa de pui, paine de tara.

Ingrediente:Supa de sparangel cu usturoi si spanac

  • 25 g unt
  • putin ulei, sotat
  • 350 g de sparanghel, tulpinile tocate, capetele lemnoase indepartate, varfurile puse deoparte
  • 3 salote sau cepe mici, feliate subtire
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 maini mari de spanac
  • 700 ml supa de pui
  • ulei de masline, pentru stropit (optional)
  • paine de tara, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incalzeste bine untul si uleiul intr-o cratita mare. Soteaza varfurile de sparanghel timp de cateva minute, ca sa se inmoaie. Transfera-le pe o farfurie.

Adauga salotele, tulpinele de sparanghel si usturoi, apoi gateste-le 5-10 minute pana devin moi, dar nu isi schimba culoarea.

Pune in cratita si spanacul, toarna supa, da in clocot, apoi paseaza totul cu un blender vertical. Asezoneaza din abundenta si adauga apa fierbinte pentru a subtia supa, daca e nevoie.

Transfer-o in boluri si imparte intre ele varfurile de sparanghel. Stropeste cu ulei de masline.

Supa de sparangel cu usturoi si spanac

Supa de sparangel cu usturoi si spanac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Interesanta supa de sparanghel cu usturoi:) Arata foarte … verde :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.