Supă de roşii cu busuioc si oregano

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de rosii cu busuioc din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, oregano, rosii cherry si busuioc.

Ingrediente:Supă de roşii cu busuioc si oregano

  • 1 kg roşii
  • 2 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 l supă de legume
  • sare,
  • piper
  • 2 linguri oregano uscat
  • 150 g roşii cherry
  • 1 lingură busuioc tăiat fâşii

 

Mod de preparare:

Se taie sferturi roşiile mari. Se toacă ceapa şi usturoiul. Se că­lesc în 2 linguri de ulei jumătate din cantitatea de ceapă şi us­turoiul; se adaugă roşiile, supa de legume, sare, piper şi oregano. Se lasă să fiarbă supa la foc moale 60 min.

Se toarnă supa în altă oală, strecurând-o printr-un tifon. Se dă într-un clocot. Se opăresc roşiile cherry şi se decojesc.

Restul de cea­pă se căleşte într-o lingură de ulei de în­cins. Se toarnă supa în boturi şi se garni­seşte cu roşii, ceapă şi fâşii de busuioc, even­tual crutoane

Supă de roşii cu busuioc

Supă de roşii cu busuioc si oregano

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.