Supa de cartofi cu patrunjel verde

Printeaza

Supa de cartofi cu patrunjel verde din: cartofi, morcovi, patrunjel radacina, telina, pastarnac, ceapa, bulion, oua, ulei, patrunjel verde, sare.

Ingrediente:Supa de cartofi cu patrunjel verde

  • 7- 8 cartofi de mărime medie
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • eventual 1 felină, 2 cepe, 2-3 roşii coapte sau 2-3 linguri bulion
  • 2 ouă
  • 4 linguri ulei
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Morcovii, pătrunjelul, păstârnacul (eventual ţelina) se curăţă, se spală bine şi se toacă mărunt sau se dau printr-o râzătoare mare. Impreună cu ceapa tocată, se pun la fiert într-o oală cu 2-3 I apă rece.

Când zarzavatul este aproape fiert, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi se sărează. Supa se tine în continuare la foc domol până ce cartofii sunt aproape gata. Atunci se adaugă uleiul şi roşiile curăţate de coajă şi tocate mărunt (sau bulionul).

După încă două-trei clocote, în supă se toarnă cele două ouă bătute. Se mai lasă puţin pe foc, după care supa poate fi servită caldă şi cu pătrunjel verde presărat în farfuria (bolul) în care este oferită la masă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.