Supa crema din praz

Printeaza

Supa crema din praz din: praz, morcovi, patrunjel, lapte, ulei, faina, patrunjel, sare.

Ingrediente:Supa crema din praz

  • 1/2 kg praz
  • 1-2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1/3 I lapte
  • 2 linguri ulei (sau unt de casă)
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Morcovii şi pătrunjelul bine spălati sunt puşi la fiert în circa 2 I apă. După ce au fiert se strecoară supa. In supă se pune la fiert prazul tăiat rondele de lungime mică (1 cm) şi se fierbe bine.

Separat se face un sos alb: într-o tigaie cu pufin ulei, se presară făină şi se amestecă bine până ce îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă pufin câte putin laptele. Sosul astfel pregătit se adaugă în supă, peste prazul fiert. Se mai lasă la fiert încă 15 minute şi când este gata se serveşte cald, cu crutoane şi pătrunjel verde tocat, presărat deasupra.

Variante care trebuie menţionate:
după ce au fiert bine, prazul şi zarzavatul sunt pasate şi trecute printr-o sită deasă, apoi crema este subţiată cu supa (strecurată în prealabil); în final se pasează numai prazul şi se subţiază cu zeama fiartă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.