Supa-crema de cartofi cu praz

Printeaza

Supa-crema de cartofi cu praz din: cartofi albi, praz, supă de pui, apa, unt, smântână, sare, piper, crutoane.

Supa_crema_de_cartofi_cu_praz

Ingrediente:

  • un kg cartofi albi
  •  2 fire praz
  •  un litru supă de pui
  •  500 ml apă
  •  30 g unt
  •  2 linguri smântână
  •  sare
  •  piper
  •  crutoane

Mod de preparare:

Cartofii şi prazul se curăţă şi se spală bine cu apă rece. Se taie cuburi care se pun cu unt să se tăleaşcă puţin în oala în care vor fierbe pentru supă. Se toarnă apoi supa şi apa şi se lasă la fiert aproximativ 30 de minute. Se opresc apoi câţiva cartofi pentru masă.

Restul cartofilor şi prazul se mixează bine într-un blender, după care se potriveşte gustul de sare şi piper. Se adaugă smântână peste piureul obţinut, se toarnă şi supa în care a fiert, se amestecă şi se aduce la masă cu crutoane.

Supa-crema de cartofi cu praz

Supa_crema_de_cartofi_cu_praz

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.