Supa Callaloo

Printeaza

Supa Callaloo este o supă de-a dreptul legendară, originară din bazinul Caraibilor. Există tot atâtea reţete de callaloo câţi bucătari o prepară. Această supă de culoare verde este preţuită din Porto Rico şi până în Brazilia.

Callaloo se aromatizeaza cu usturoi, diverse ierburi şi ardei iuţi din soiul Scotch bonnet.

De obicei conţine şi fructul okra, introdus de sclavii africani care au creat acest fel de mâncare.

Printre ingredientele sale obişnuite se numără: carnea de porc, slănina, crabul şi laptele de cocos. Frunzele folosite depind de ţara în care se prepară supa.

In Trinidad se folosesc frunzele sub formă de evantai ale plantei numite taro, ale cărei rădăcini sunt bogate în amidon; în Indiile de Vest acestea se numesc dasheen.

Bucătarii jamaicani pun şi ei dasheen împreună cu carnea de vită sărată, şi numesc această supă oala cu piper.

Adeseori în callaloo se regăsesc şi frunzele plantei amaranth, pe suprafaţa cărora se pot vedea nişte nervuri de culoare roşie. In afara spaţiului caraibian, ca înlocuitor al acestor frunze se foloseşte foarte des spanacul.

Supa_Callaloo_08

Indiferent cine şi unde o prepară, supa trebuie fiartă la foc mic, până ce culoarea frunzelor devine verde închis.

Supa_Callaloo

Supa Callaloo

 

Supa Callaloo

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.