Sucul de sfecla rosie, foarte bun pentru cresterea fortei musculare

Printeaza

Sucul de sfecla rosie, foarte bun pentru cresterea fortei musculareSfecla roşie este o legumă esenţială pentru sănătatea inimii. S-a demonstrat deja că poate reduce tensiunea arterială, iar, acum, un studiu nou arată că sucul de sfeclă roşie ajută la creşterea forţei musculare a persoanelor afectate de insuficienţă cardiacă, informează publicaţia medicală Circulation.

Sfecla roşie are o mare putere antioxidantă, fiind în mod cert utilă în prevenirea bolilor cardiovasculare şi a cancerelor. Oamenii de ştiinţă au scos la iveală acum încă o calitatea extraordinară a sucului de sfeclă roşie.

Consumul zilnic de suc de sfeclă în cazul persoanelor care suferă de insuficienţă cardiacă favorizează creşterea cu 13% a forţei musculare.

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au realizat un studiu cu 9 participanţi. Rezultatele sunt însă edificatoare şi au fost publicate în prestigioasa revistă de specialitate Circulation.

Autorii au observat că sucul de sfeclă roşie ajută la îmbunătăţirea forţei musculare în timpul unor acţiuni puternice şi rapide, fără niciun efect secundar, fără creşterea frecvenţei cardiace sau a tensiunii arteriale.

Acest tratament simplu cu suc de sfeclă roşie are un efect asupra capacităţii musculare similar unui antrenament fizic de 2-3 luni. Beneficiul este cu atât mai important, cu cât cei care suferă de insuficienţă cardiacă nu au voie să facă efort fizic intens.

Sfecla roşie este o sursă bună de nitraţi naturali (NO3). Or, nitraţii, când sunt metabolizaţi în organism, conduc la dilatarea vaselor de sânge, deci la scăderea tensiunii arteriale. Rezultatul: în timpul efortului, inima consumă mai puţin oxigen, ceea ce solicită mai puţin muşchii.

Observaţii similare au fost făcute şi în cazul sportivilor. Un studiu publicat în 2015 de cercetătorii de la American Physiological Society indică faptul că sportivii trebuie să bea suc de sfeclă roşie pentru a-şi îmbunătăţi performanţele fizice. „Chiar dacă acest studiu a fost realizat cu un număr redus de participanţi, rezultatul obţinut, respectiv creşterea forţei musculare după numai 2 ore de la consumul de suc de sfeclă, ne face să credem că acest supliment natural poate fi de mare ajutor pentru numeroşi pacienţi afectaţi de suferinţe cardiace”, concluzionează cercetătorii.

Ei reamintesc că sucul de sfeclă roşie este un tratament accesibil tuturor, disponibil tot anul şi ieftin.

Articol preluat de aici.

 

1 comentariu

  1. Dupa o excursie in Asia, eu si sotul meu am inceput sa avem dureri stomacale severe si probleme cu digestia alimentelor. Am inceput sa folosim remediul natural prezentat in articol si durerile au disparut, iar sistemul imunitar este mai puternic ca niciodata. Nu vreau sa imi imaginez ce creatura imi facea atata rau. Nu am avut nicio reactie adversa! Acest supliment este cel mai bun in tratarea parazitilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.