Specialitati: Stifado

Printeaza

Cuvântul acesta grecesc provine de la un cuvânt italian: stufato. Metodele moderne de pregătire a acestei reţete au, însă, la bază influenţe turceşti.

Este o mâncare tradiţională in regiunilor muntoase din nordul Greciei, unde temperaturile scăzute din timpul iernii trebuie contracarate cu o mâncare săţioasă şi caldă, la sfârşitul zilei.

Se foloseşte carne de vită, care se taie în cuburi. Mai departe, reţetele variază la nesfârşit, ingredientele uzuale fiind, în funcţie de disponibilităţi, cartofi, usturoi, morcovi, piure de roşii (pentru consistenţă) şi coacăze.

La fel ca în majoritatea stufatelor sau tocăniţelor, carnea se rumeneşte mai întâi, apoi se adaugă legumele şi un lichid în care vor fierbe ingredientele – vin, supă de carne sau, în cel mai râu caz, apă. Drept condimente nu se adaugă decât scorţişoară şi chimion turcesc.

 

Stifado

Stifado

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.