Specialitati: Souvlaki
PrinteazaDeşi e greu de dovedit, bucăţile de carne înfipte pe frigărui şi prăjite la foc deschis sunt cu siguranţă una dintre cele mai vechi reţete inventate de strămoşii noştri flămânzi. Souvlaki din carne de miel nu constituie o excepţie.
Variantele moderne recomandă folosirea cărnii de pe piciorul mielului, de pe care se îndepărtează aproape în totalitate grăsimea şi care se taie în bucăţi, cât o îmbucătură, care se înfig pe frigărui.
Carnea poate fi apoi marinată în diverse amestecuri de condimente – ulei de măsline, lămâie, oregano şi usturoi fiind ingredientele clasice – înainte de a fi friptă pe un grătar încins.
Gata preparate, frigărui le sunt o gustare care poate fi mâncată din mers. La fel de bine se poate servi în farfurie, iar mii de restaurante greceşti din întreaga lume îşi datorează existenţa acestei mâncări.
Ca fel de mâncare servit la masa principală a zilei, frigăruile sunt însoţite de tzatziki – acest sos rece, preparat din iaurt şi usturoi, taie din grăsimea cărnii şi îi îmbunătăţeşte consistenţa – şi o garnitură de cartofi prăjiţi la cuptor sau orez, precum şi o salată.