Souvlaki cu oregano

Printeaza

Souvlaki cu oregano din: pulpa de porc, lamaie, sare, piper, oregano, usturoi, ceapa, ulei, boia.

Ingrediente:Souvlaki cu oregano

  • 1 kg pulpă de porc
  • 1/4 cană zeamă de lămâie
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 piper proaspăt măcinat
  • 1 lingură oregano
  • 12 linguriţe usturoi tocat mărunt
  • 1/4 cană ceapă rasă
  • 2 linguriţe ulei de măsline

Pentru garnitură:

  • 2 cepe mari, tăiate peştişori subţiri
  • 1 linguriţă oregano
  • piper măcinat şi boia iute, după gust
  • 4 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea cubuleţe cu latura de cca 3 cm şi puneţi-o într-un castron. Combinaţi sucul de lămâie, uleiul, sarea, piperul, oregano, usturoiul şi ceapa rasă şi turnaţi totul peste carne.

Amestecaţi, acoperiţi vasul şi lăsaţi la marinat cel puţin 2 ore (nu mai mult de o noapte).

Pregătiţi grătarul. Infigeţi bucăţile de came pe 8 frigărui. Frigeţi-le până se rumenesc bine pe toate părţile.

Pregătiţi garnitura. Incingeţi uleiul într-o tigaie. Prăjiţi toate ingredientele cca 6 min, amestecând continuu, la foc mediu spre mare.

Serviţi imediat fiecare frigăruie pe câte o pita, cu un pic de ceapă prăjită şi tzatziki.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.