Sote de conopidă cu morcovi

Printeaza

O reteta delicioasa de sote din: conopida, morcovi, unt, supa de legume, vin alb, patrunjel, boia, sare.

Ingrediente:Sote de conopidă cu morcovi

  • 1 conopidă
  • 4 morcovi
  • 2 linguri cu unt
  • 1 ceşcuţă cu supă de legume
  • 3 linguri cu vin alb
  • 1 legătură de pătrunjel
  • boia
  • sare

Mod de preparare:

Curăţă morcovii, taie-i rondele sau cubuleţe şi trage-i în două linguri cu unt topit.

Stinge cu supa de legume şi lasă să fiarbă la foc mic. între timp, desfă conopida în bucheţele, spal-o în apă rece, după care opăreşte-o în apă cu un praf de sare.

Separat, unge un vas termorezistent cu puţin unt şi aşază bucheţelele de conopidă scurse de apă. Pe lângă ele, pune rondelele de morcov.

Stropeşte cu puţin vin şi presară un praf de boia şi pătrunjel tocat fin. Lasă la cuptor câteva minute pentru a se întrepătrunde aromele.

Sote de conopidă cu morcovi

Sote de conopidă cu morcovi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.