Reteta zilei: Sote de conopida cu spanac

Printeaza

Sote de conopida cu spanac din: conopida, spanac, fasole, sare, piper, ulei de masline, praz, stafide, otet de mere, sirop de artar, turmeric, curry, usturoi.

Sote_de_conopida_cu_spanac _04

Sote de conopida cu spanac

Ingrediente: 

  • 1 conopida
  • 2 cesti spanac tocat
  • 1 cana fasole fiarta
  • ½ lingurita sare, piper
  • 1 lingura ulei de măsline
  • praz
  • stafide

Ingrediente dressing:

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri otet de mere
  • 2 linguri sirop de arțar
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita curry
  • ½ linguriță de sare
  • piper
  • 1 cățel de usturoi tocat

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C.
Rupeti conopida in buchetele. Puneti intr-un bol si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline si ½ lingurita sare și piper. Transferati pe o foaie de copt intr-o tava. Dati la cuptor aproximativ 40 de minute, amestecand la jumatatea timpului.

Sote_de_conopida_cu_spanac
Intr-un castron amestecati spanac, prazul, fasolea si stafidele.
Amestecati toata ingredientele pentru dressing intr-un bol mic.

Sote_de_conopida_cu_spanac _02
Dupa ce ati scos conopida din cuptor se amesteca cu restul ingredientelor.
Se toarnă sos peste și se amestecă bine.

Sote_de_conopida_cu_spanac _03
Serviti sote-ul cald.

Sote_de_conopida_cu_spanac _04

Sote de conopida cu spanac

Sote_de_conopida_cu_spanac _04

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.