Sos picant pentru iarna

Printeaza

Sos picant pentru iarna din: rosii, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, ulei, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe si cimbru.

Ingrediente:

  •  6 kg rosii
  • 1,5 kg ardei capia
  • 500 g ardei iute
  • 3 kg ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • 500 ml ulei
  • 3 linguri cu sare
  • 8 linguri cu zahar
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • 1-2 crengute cimbru

 

Mod de preparare:

Trece rosiile prin masina speciala de suc. Adauga sarea si zaharul, 3-4 frunze de dafin, cimbru, piperul. Amesteca si lasa deoparte pana ce pregatesti restul ingredientelor.

Curata ceapa si da-o prin masina de tocat, apoi da ardeii, curatati si ei. Pune uleiul la incins intr-o cratita cu gura larga si adauga ceapa si usturoiul feliat.

Cand au devenit translucide, adauga ardeii si sucul aromat de rosii. Fierbe la foc mic pana ce sosul capata o consistenta mai groasa.

Scoate frunzele de dafin si crengutele de cimbru si toarna in borcane. Acopera-le cu o patura si lasa-le la racit.

Leaga apoi borcanele cu folie alimentara sau pune capacele. Pastreaza intr-un loc racoros.

Sos picant pentru iarna

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Cine posteaza retetele astea e incepator sau in ale limbii romane sau in ale tastaturii!! Ori reteta e un test “ghici ce scrie ca sa vezi ce-ti iese”…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.