Sos picant pentru iarna
PrinteazaSos picant pentru iarna din: rosii, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, ulei, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe si cimbru.
- 6 kg rosii
- 1,5 kg ardei capia
- 500 g ardei iute
- 3 kg ceapa
- 1 capatana de usturoi
- 500 ml ulei
- 3 linguri cu sare
- 8 linguri cu zahar
- foi de dafin
- piper boabe
- 1-2 crengute cimbru
Mod de preparare:
Trece rosiile prin masina speciala de suc. Adauga sarea si zaharul, 3-4 frunze de dafin, cimbru, piperul. Amesteca si lasa deoparte pana ce pregatesti restul ingredientelor.
Curata ceapa si da-o prin masina de tocat, apoi da ardeii, curatati si ei. Pune uleiul la incins intr-o cratita cu gura larga si adauga ceapa si usturoiul feliat.
Cand au devenit translucide, adauga ardeii si sucul aromat de rosii. Fierbe la foc mic pana ce sosul capata o consistenta mai groasa.
Scoate frunzele de dafin si crengutele de cimbru si toarna in borcane. Acopera-le cu o patura si lasa-le la racit.
Leaga apoi borcanele cu folie alimentara sau pune capacele. Pastreaza intr-un loc racoros.
Sos picant pentru iarna
Pofta buna!
Cine posteaza retetele astea e incepator sau in ale limbii romane sau in ale tastaturii!! Ori reteta e un test “ghici ce scrie ca sa vezi ce-ti iese”…