Sos olandez simplu

Printeaza

Sos olandez simplu din: faina, lapte, unt, oua, smanatana.

Ingrediente:Sos olandez simplu

  • 500 g făină
  • 2,5 l lapte
  • 500 g unt
  • 12 gălbenuşuri
  • 1,1250 l supă de zarzavat
  • 500 g smântână

 

Mod de preparare:

Se pune laptele să clocotească şi apoi se adaugă făina, dizolvată tot în lapte fiert, dar răcit. In timpul acestei operaţii, se amestecă încontinuu, circa douăzeci de minute, cât ţine fierberea.

Intre timp, adăugaţi supa de zarzavat, pentru diluare. Gălbenuşurile se freacă cu puţină apă rece, se amestecă cu smântână şi se adaugă, puţin câte puţin, în sos.

Se va pune şi untul topit şi se va agita continuu, până dă bine în fiert. Se ia de pe foc şi se bate conţinutul cu telul.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.