Sparanghel la tigaie cu sos olandez

Printeaza

Sparanghel la tigaie cu sos olandez din: sparanghel, unt nesarat, galbenusuri de ou, apa, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline, patrunjel.

Această rețetă de sparanghel este o combinație minunată între proaspătul și crocantul sparanghel și sosul bogat și cremos hollandez. Sparanghelul este bogat în vitamine și minerale, iar sosul olandeza daugă o aromă delicioasă.

Ingrediente:

  • 500 de grame de sparanghel proaspăt
  • 200 de grame de unt nesărat
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 1 lingură de apă
  • Sare și piper după gust
  • Sucul de la jumătate de lămâie
  • Ulei de măsline pentru prăjit sparanghelul
  • Puțină pătrunjel proaspăt pentru decor

 

Mod de preparare:

Începe prin pregătirea sosului hollandez. Topiți 200 de grame de unt într-un vas mic la foc mediu. Asigurați-vă că nu îl lăsați să fiarbă.

Separat, într-un castron, bateți 3 gălbenușuri de ou cu 1 lingură de apă rece.

Adăugați treptat untul topit în fir subțire, amestecând încontinuu. Continuați să amestecați până când sosul se îngroașă.

Stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie și adăugați-l în sos. Aromați cu sare și piper după gust. Mențineți sosul la cald, dar nu îl lăsați să fiarbă.

Spălați bine sparanghelul și tăiați partea lemnoasă a tulpinilor.

Încingeți puțin ulei de măsline într-o tigaie mare și prăjiți sparanghelul timp de 5-7 minute sau până când devine ușor crocant. Aveți grijă să nu-l prajiti prea mult.

Aranjați sparanghelul pe un platou și turnați sosul olandezpeste el. Puteți decora cu puțină pătrunjel proaspăt tocat.

Sparanghel la tigaie cu sos olandez

Informații nutriționale aproximative (valori per porție):

  • Calorii: aproximativ 300 de calorii
  • Carbohidrați: aproximativ 5 grame
  • Proteine: aproximativ 8 grame
  • Grăsimi: aproximativ 29 grame

 

 

Este o alegere excelentă pentru o cină elegantă sau o ocazie specială. Asigurați-vă că nu supra-prăjiți sparanghelul, astfel încât să rămână fraged și crocant.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Sufleu de sparanghel

Sparanghel cu sos de soia

Sparanghel cu sos de soia din: sparanghel, sos de soia, susan, ulei, sare, piper. Ingrediente: sparanghel 1 lingură ulei 1 lingură sos de soia 1/2 linguriţă ulei de susan 1 căţel de usturoi 1 lingură rasă seminţe de susan piper negru sare de mare   Mod de preparare: Se taie partea de jos lemnoasă a sparanghelului. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.