Sos mediteranean cu busuioc
PrinteazaSos mediteranean cu busuioc din: ulei de masline, ceapa, codite de telina, usturoi, morcovi, ciuperci, dovlecei, piure de rosii, supa limpede de pui, frunze de busuioc, otet.
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, razuita
- 2 codite de telina, tocata
- 2 catei de usturoi, intregi necuratati
- 2 morcovi, razuiti
- 150 g ciuperci, tocate
- 2 dovlecei, razuiti
- 3 linguri piure de rosii
- 2×400 conserva de rosii in suc
- 600 ml supa limpede de legume
- cateva frunze de busuioc proaspat, rupt
- 1 lingura otet balsamic
Mod de preparare:
Intr-un vas pe foc încinge uleiul şi şofează ceapa, ţelina, usturoiul îşi morcovul 10 min. Adaugă ciupercile, vânătă şi dovleceii şi ţine pe foc încă 5 min.
Stinge cu piureul de roşii, roşiile din conservă, supa de legume şi oţetul balsamic. Fierbe înăbuşit 30 min.
Când se mai răcoreşte pasează jumătate din cantitate şi apoi combină cu restul de sos.
Sos mediteranean cu busuioc
Pofta buna!