Sos cu capere

Printeaza

Sos cu capere din: usturoi, sare, masline, capere, ulei, galbenus, piper, zeama de lamaie.

Ingrediente:Sos_cu_capere

  • 1/2 de căpăţână de usturoi
  • sare
  • 30 g măsline verzi
  • 100 g capere la borcan
  • cca 500 ml ulei de măsline presat la rece
  • 4 gălbenuşuri
  • piper negru
  • zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Usturoiul se curăţă, se separă căţeii şi se zdrobesc cu puţină sare într-un mojar. Se adaugă măslinele (după ce li s-au îndepărtat sâmburii) şi caperele scurse.

Se pasează totul cu o cantitate suficientă de ulei de măsline presat la rece, astfel încât sosul să capete o consistenţă cremoasă.

Se adaugă gălbenuşul, apoi compoziţia se bate bine cu un mixer, pentru a se lega. Se asezonează cu sare, cu piper proaspăt măcinat şi cu zeamă de lămâie.

Sosul poate fi păstrat la frigider timp de 3-4 zile şi se potriveşte deosebit de bine cu frigărui la grătar din carne sau din peşte.

Sos cu capere

Sos_cu_capere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.