Scrumbie la grătar
PrinteazaO reteta delicioasa de scrumbie de gratar din: scrumbii, lamai, cimbru, seminte de coriandru, patrunjel, sare si piper.
- 8 scrumbii
- 2 lămâi
- 1 linguriţă rasă cimbru mărunţit
- 1 linguriţă rasă seminţe de coriandru măcinate
- 1 leg. pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Evisceraţi şi curăţaţi bine scrumbiile, spălaţi-le şi scurgeţi- le bine de apă. Ştergeţi-le cu şerveţele absorbante şi cu un cuţit bine ascuţit crestaţi-le transversal cât mai des, respectiv tăieturile să fie la distanţă de 4-5 mm una de alta. Presăraţi scrumbiile cu cimbru, coriandru, sare şi piper, apoi puneţi-le pe un grătar încins.
Va sfătuim ca frigerea peştelui pe grătar să se facă afară, nu în spaţii închise cum ar fi o bucătărie convenţională, deoarece scrumbia fiind un peşte gras face foarte mult fum. Aşadar frigeţi scrumbiile pe ambele părţi până când se pătrund bine şi se rumenesc frumos.
Scoateţi-le într-o tavă, stropiţi- le abundent cu zeamă de lămâie şi presăraţi-le cu pătrunjel tocat. Puneţi printre scumbii feliuţe de lămâie.
Scrumbie la grătar
Pofta buna!