Scrumbie la gratar cu cartofi
PrinteazaScrumbie la gratar cu cartofi din: scrumbii, lamai, ulei de masline, patrunjel, rozmarin, sare, piper, cartofi, orez, spanac, ceapa verde, sare, ulei, piper.
- 4 scrumbii eviscerate
- 3-4 lamai
- 2 linguri ulei de masline
- patrunjel
- rozmarin
- sare
- piper
- 4 cartofi
- 1 ceasca de orez
- 1 ceasca spanac congelat
- 2 cepe verzi
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală bine scrumbia. Se lasă la scurs 10 min. Se unge pe exterior cu ulei, sare şi piper. In interiorul acesteia se pun felii de lămâie şi rozmarin şi putină sare; Se pune scrumbia apoi pe grătarul foarte încins, având grijă la întoarcerea de pe o parte pe alta să nu se lipească de grătar;
Se serveşte fierbinte, cu lămâia stoarsă pe ambele părţi ale peştelui, cu garnitură de cartofi si/sau orez;
Se pun cartofii la fiert în coajă, se scot, se curăţă, se taie feliufe, se ung cu ulei, sare, piper şi se pun 5-7 min la cuptorul încălzit în prealabil, la 160 C. Se poate presară puţin rozmarin; Se căleşte orezul în tigaie în puţin ulei, se adaugă ceapa şi spanacul tocate mărunt, se amestecă continuu, la foc mic până când scade sucul lăsat de spanac.
Se adaugă apa cât să acopere amestecul şi se mai lasă 10-15 min, la foc mic amestecând continuu.
Scrumbie la gratar cu cartofi
Pofta buna!