Scrumbie cu sos de lapte acru

Printeaza

Scrumbie cu sos de lapte acru din: scrumbii, mere, ceapa, castraveti, smantana, lapte acru, lamaie, sare, piper, marar.

Ingrediente:Scrumbie cu sos de lapte acru

  • 2 scrumbii sărate sau afumate
  • 2 mere acrişoare
  • 1 ceapă
  • 4 castraveţi mici cruzi
  • 2 linguri cu smântână
  • 2-3 linguri cu lapte acru
  • 1/2 lămâie
  • sare
  • piper măcinat
  • 4-6 tije de mărar

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi merele, scoateţi casa sâmburilor şi tăiaţi felii subţiri partea rămasă. Stropiţi cu zeamă de lămâie, amestecaţi uşor.

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o rondele (folosiţi un cuţit ascuţit şi tăiaţi ceapa pe latul ei), pe care le desprindeţi. Curăţaţi castraveţii doar de capete, spălaţi cu un burete moale şi tăiaţi-i rondele.

Aşezaţi merele, castraveţii şi ceapa pe un platou adânc. Curăţaţi scrumbiile şi lăsaţi-le în apă călduţă 1 oră înainte de a face salata. înlăturaţi capetele şi cozile, curăţaţi aripile şi tăiaţi peştele felii subţiri. Curăţaţi de oase şi de piele, aşezaţi peştele pe platou şi amestecaţi cu legumele şi mărul. Săraţi şi piperaţi uşor, acoperiţi cu un sos din lapte acru şi smântână.

Decoraţi aperitivul cu tije de mărar spăîate şi uscate în prosop.

Serviţi pe farfurii lângă pâine prăjită cu cartofi fierţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.